Тиврівська Районна Державна Адміністрація
Тиврівський район, Вінницька область

Будьмо  відповідальними  за  збереження  довкілля

Переглядів: 76

Із настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Навесні торішня трава швидко висихає і легко загоряється від сірника, цигарки. Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Вони завдають шкоду як господарствам так і лісовим насадженням. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває  дуже непросто.

При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на сільськогосподарських угіддях завжди існує загроза перекидання вогню на природні ділянки. Саме із спалювання стерні та соломи на полях починається більшість пожеж у природних екосистемах. Аналогічним чином, існує загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків.

 

Шановні   громадяни!

      Перебуваючи на відпочинку за містом, пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

  • Не кидайте непогашені сірники або цигарки.
  • Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави у радіусі 1- го метра.
  • Не залишайте непогашеного вогнища. Залийте його водою.
  • Не відходьте від нього доти, доки йде дим або пара.
  • Якщо ви помітили пожежу, що починається, намагайтеся загасити її самі підручними засобами. Іноді досить просто затоптати полум’я.
  • Якщо пожежа набрала сили і ви не можете погасити її самотужки, терміново зателефонуйте в оперативно – рятувальну службу за номером «101».

Спільними  зусиллями  збережімо  природу!

 

ХАРЧОВІ ОТРУЄННЯ !

З настанням теплої пори року збільшується ризик харчових отруєнь внаслідок порушення технології приготування їжі та її зберігання, захворювання кишковими інфекціями.

Щоб запобігти їм – дотримуйтесь правил особистої і колективної гігієни:

  • дотримуйтесь технології приготування їжі та її зберігання;
  • перед кожним прийомом їжі мийте руки з милом;
  • овочі, фрукти перед вживанням мийте проточною водою;
  • запобігайте забрудненню харчових продуктів, не забувайте про їх термічну обробку;
  • користуйтесь водою тільки з перевірених джерел як для пиття так і для приготування їжі;
  • не купуйте неякісні, несертифіковані продукти харчування на стихійних ринках, сумнівної якості та без санітарного дозволу;
  • при перших же ознаках захворювання звертайтесь за медичною допомогою.

 

 

 

Навчально-методичний центр ЦЗ та БЖД Вінницької області                                    сумісно з Департаментом цивільного захисту облдержадміністрації

 

 

« повернутися до списку новин