Тиврівська Районна Державна Адміністрація
Тиврівський район, Вінницька область

Рятувальники Тиврівщини закликають бути обережними в “грибний сезон”

Переглядів: 52

Гриби – це смачно й корисно, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Аби уникнути отруєння, необхідно дотримуватись певних правил:

- ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте;

- якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його не брати;

- якщо ви зібрали гриби і принесли їх додому, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву або робити заготовки;

- при приготуванні страв із грибів, їх необхідно ретельно промити, а перед сушінням обтерти вологою тканиною;

- не вживайте сирих грибів;

- перед приготуванням будь-якої страви, гриби необхідно відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин;

- готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, бажано не більше 24 годин в емальованому посуді;

- не давайте грибів малолітнім дітям;

- ніколи не застосовуйте «домашні» методи визначення отруйності грибів із використанням цибулини або срібних ложок – вони помилкові.

Якщо отруєння все ж таки виникло, або є його симптоми, негайно промийте шлунок слабким соляним розчином і негайно зверніться до лікувальної установи.

Бережіть своє здоров’я та життя!

Тиврівський районний сектор 

ГУ ДСНС України у Вінницькій області

« повернутися до списку новин